Bezlepkové pečivo a bezlepková mouka jsou jediným řešením pro hladové krky, které trpí celiakií neboli intolerancí lepku. Pro tyto případy je tu rýžová, hrachová nebo kukuřičná mouka a několik dalších. Tyto mouky se vyrábí z bezlepkových surovin a to často v místech, kde se s lepkem nijak nepracuje. Výrobci tak svým zákazníkům garantují, že jsou jejich produkty opravdu bezlepkové.
Z bezlepkové mouky se vyrábí nejen chleba, ale také sladké a slané pečivo. Mouka se používá i k zahušťování omáček nebo do teplé a studené kuchyně.
Bezlepkové potraviny nevyhledávají pouze jedinci trpící celiakií, ale také sportovci nebo lidé, kterým bezlepkové potraviny doplňují zdravý životní styl. V dnešní době je bezlepkové pečivo na mnohem lepší úrovni než dříve a chuťový rozdíl mezi běžným a bezlepkovým pečivem bývá velmi malý.
V naší pekárně nepoužíváme žádné předchystané směsi. Vše si mícháme sami, abychom měli jistotu, že v pečivu není zbytečně velké množství škrobů a dalších nezdravých látek. Pečeme pouze z čisté mouky, která přirozeně neobsahuje lepek.